Cautare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» Combaterea crizei
Joi Aug 13, 2009 9:37 pm Scris de Terminator

» Sindicaliştii de la Penitenciare vor să-şi scoată şefii din închisoare
Mier Aug 12, 2009 6:59 pm Scris de Terminator

» Cum sa-ti alegi "cel mai convenabil" judecator
Sam Aug 08, 2009 10:11 pm Scris de Terminator

» „Biznisuri“ din pârnaie
Vin Aug 07, 2009 5:20 pm Scris de Terminator

» Reorganizarea MJLC
Mar Aug 04, 2009 8:46 pm Scris de Terminator

» Ancheta in cazul detinutului batut in penitenciar
Sam Aug 01, 2009 10:25 pm Scris de Terminator

» Confesiunile unui gardian
Vin Iul 31, 2009 12:46 am Scris de Terminator

» COMUNICAT - 29 iulie 2009
Joi Iul 30, 2009 12:58 pm Scris de Terminator

» Justitia ar trebui sa functioneze cu 65% din bugetul anului trecut
Mier Iul 29, 2009 9:45 pm Scris de Terminator

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 FAQ
 Cautare

Ancheta in cazul detinutului batut in penitenciar

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Ancheta in cazul detinutului batut in penitenciar

Mesaj  Terminator la data de Sam Aug 01, 2009 10:25 pm

● Administratia Nationala a Penitenciarelor a anuntat demararea unei anchete in cazul conflictului care a avut loc in urma cu cateva zile in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi
● "Foarte multi detinuti sunt terorizati zi de zi si constransi sa nu depuna reclamatii. Se fac foarte multe golanii pana si cu liberarile conditionate", a spus detinutul

Administratia Nationala a Penitenciarelor a anuntat demararea unei anchete in cazul conflictului care a avut loc in urma cu cateva zile in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Ancheta vine ca urmare a sesizarii primite din partea sotiei detinutului batut, dar si ca urmare a materialelor publicate in presa locala si centrala. De asemenea, Constantin Maxim, detinutul care ar fi fost batut in spatele gratiilor, a sustinut ca va merge pana in panzele albe pentru a demasca abuzurile din penitenciarul iesean. "Foarte multi detinuti sunt terorizati zi de zi si constransi sa nu depuna reclamatii. Se fac foarte multe golanii pana si cu liberarile conditionate. Agentii merg la santaj si ne ameninta ca ne vor face rapoarte disciplinare daca spunem ceva despre ceea ce se intampla. Eu sper sa vina aici cineva de la drepturile omului si sa ne ajute, pentru ca situatia este dramatica", a declarat Maxim. Tanarul a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de talharie. Potrivit anchetatorilor, Maxim a executat un jaf armat in Italia, in anul 2002, si o talharie in Romania. In ceea ce priveste infractiunea comisa in Italia, acesta a jefuit o banca. A intrat impreuna cu un prieten intr-un sediu de banca si a furat 27.000 Euro. In ultimele doua luni a fost adus la Iasi. La inceputul saptamanii, a avut loc un scandal de proportii in urma caruia detinutul sustine ca a fost agresat. Mai concret, agentii de penitenciar au primit o informatie prin care se arata ca Maxim ar detine un telefon mobil. Astfel, a fost efectuata o perchezitie in celula. Detinutul sustine ca in timpul acestei perchezitii a fost batut de agenti. "De frica sa nu fiu batut mai tare de gardieni, mi-am dat cu o scrumiera in cap. Am cazut pe loc intr-o balta de sange, insa nimeni nu a intervenit sa ma salveze. Timp de zece minune nu m-a bagat nimeni in seama chiar daca eram in coma. Colegii mi-au spus ca in cele din urma m-au legat cu catusele si m-au dus la cabinetul medical, care era la doi pasi", a povestit detinutul. Dupa toata aceasta poveste, detinutul s-a pozat plin de sange cu un alt telefon mobil pe care l-a distrus dupa ce a trimis poza sotiei.

Sursa : buna ziua Iasi

Terminator
Admin
Admin

Numarul mesajelor: 16
Puncte: 1112
Reputatie: 0
Data de inscriere: 23/07/2009
Localizare: Vaslui

http://pvaslui.blogspot.com

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus